Sherlock feat. Rusiak – It’s All Good


Sherlock, en av Sveriges mest beryktade grupper från mitten av 90-talet, bestod till en början av Sebroc, PeeWee, Speedknock och Infrared (f.d. sidekick till Stakka Bo). Efter att Oscar “Infrared” Franzén hoppat av, tillkom en ny medlem: Rusiak.

Men dessförinnan hade Rusiak gästat på låten “It’s All Good” som släpptes på en EP 1996, ett år efter Sherlocks första tolva “Time Breathin'”. Båda dessa releaser är svårtillgängliga idag, och anses definitivt vara klassiker inom svensk hip-hop historia. Ett år senare, 1997, släpptes albumet “Made To Measure”, även den en svår fångst för den som försöker hitta plattan.

Tillbaka till låten “It’s All Good”. Den gavs som sagt ut på en EP (både CD och vinyl vill jag minnas). Men den återfanns även på samlingen “Rumpshaker Volume 2” (en serie samlingar ni borde minnas!) och samlingen Pitch Control Presents: Roof Top / Speedlimit (som gavs ut i promotionsyfte). Det intressenta för oss Sherlock fans är att det finns två olika versioner av denna låt.. den ena på Sherlock EPn och “Rumpshaker Volume 2”, den andra på Pitch Control samlingen. Och vad skiljer dessa två versioner? Inte mycket förutom en minut och PeeWees eftersnack där han ger shoutouts till bland andra Infinite Mass, Latin Kings, Rusiak, Cherno och Swing. Men det är värt att notera i alla fall.

Här kan ni lyssna på båda versioner!

Sherlock feat. Rusiak – It’s All Good
Produced by: Sherlock

(Roof Top / Pitch Control 1996)

One thought on “Sherlock feat. Rusiak – It’s All Good

  1. Riktigt fet blogg måste jag först säga, keep up the good work!

    Hade dock hoppats på att den långa versionen av It’s alla good var än längre än den jag har på min vinyl ep, men så var inte fallet. schysst att ha den på mp3 dock.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s