Falcon & Sleepy – Lifestress

1996 var ett bra år för Svensk hip-hop.. inte för att det sålde så mycket kanske men vi fick ta del av grymma skivor som Absent Mindeds album “Extreme Paranoia In Stocktown”, Goldmines album “Cartwheels & Handsprings”, Sherlocks EP och Falcon & Sleepys första gemensamna singel, “Lifestress” med Timbuktu, (då 21 år gammal) där Christian “Falcon” Falk stod för beatsen och DJ Sleepy för cutsen.

Singeln gavs ut på CD och vinyl, där CD singeln innehöll en remix från SoBlues Andrés Avellán.. som tre år senare co-producerade (tillsammans med Cherno Jah) Petters “Rulla Med Oss” där Timbuktu la sin första rap på svenska.

Timbuktus skivdebut i och med “Lifestress” var imponerande i hip-hopkretsar och även om den kanske inte blev en megahit så är det ändå en defintiv klassiker. Singeln gav också därtill Timbuktu ett namn inom hip-hop scenen i Sverige och Danmark, vilket ledde till uppträdanden och fler studioinspelningar runt omkring i mestadels Skåne och Köpenhamn.

Falcon och Sleepys instrumentala “Powers In The Mind” (som heter “All The Powers In The Mind” på vinylsingeln) följer med som b-sida och följdes upp av del 2 på “Life” singeln ett år senare.

Lifestress singeln finns här!

Falcon & Sleepy – Lifestress
(CDS, Superstudio / BMG 1996)

1. Lifestress (Original Version) feat. Timbuktu
Produced by: Falcon

2. Lifestress (Instrumental)
Produced by: Falcon

3. Lifestress (Blue Hill Remix) feat. Timbuktu
Remix by: Andrés Avellán for Blue Hill Productions

4. Powers In The Mind
Produced by: Falcon & Sleepy

Värt att notera: Christian “Falcon” Falk har även tillsammans med Timbuktu gjort låtarna “Men, Women, Boys & Girls” (där också Swing-Fly är med) från Christian Falks album “Swedish Open – Dirty Dancing” (2002) och “Timbak Träffar Boastin” från Daddy Boastins album “Efterlyst” (2002).

One thought on “Falcon & Sleepy – Lifestress

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s