Spotrunnaz – The Verdict

När Spotrunnaz medverkade med låten “Many” på Sidewalk Headliners 1998, blev följaktligen mer musik med duon på väg ut till skivbutikerna en realitet. Miki (Mic Mechanic) och Moe (Moe Twist) kom med sitt redan då försenade debutalbum “X Marks The Spot” år 2000. Med en rad gästframträdanden på albumet, visade sig Spotrunnaz vara en duo som utmärkte sig bland Sveriges hip-hop elit. Men mest kända var nog Spotrunnaz under dessa år som ett av Sveriges bästa hip-hop liveakter, många spelningar runt om i landet med en massiv energi gav betydelse för namnet Spotrunnaz (runnin’ the spot).

Andra singeln från “X Marks The Spot” var således “The Verdict”, tillsammans med Eye N’I. Singeln gavs ut på CD-singel och vinyl, och för många var det kul att höra Eye N’I köra på engelska igen, efter att ha fått framgånger tillsammans med Petter på svenska. Och en hård remix hittas på b-sidan!

Lyssna på singeln här!

Spotrunnaz – The Verdict
(CDS, Platform / MNW 2000)

1. The Verdict feat. Eye N’I
Produced by: Breakmecanix

2. The Verdict (Remix) feat. Eye N’I
Remix by: Breakmecanix

Just det, Miki är som kanske bekant på turné med Petter, Moe meckar beats åt diverse artister och glöm aldrig att kolla in MTV Beat med Eye N’I.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s