Thomas Rusiak & Timbuktu – All Respekt (Remix)

Den 22:a januari 2001 släpptes DJ Sleepys samlingsalbum “Sleepy Sound System Vol. 1” med gästframträdanden av en mängd artister, stora etablerade namn likaså som mindre, från nästan alla Sveriges hörn. En av dom låtar som utmärker sig, är låten “All Respekt” med Thomas Rusiak & Timbuktu, producerad av Jonas “Nordhead” Nordelius & Jon Castell. Ett inte helt otippat samarbete mellan dessa två MCs, som under 2000 åkte runt på turné tillsamans för Rusiaks album “Magic Villa” med Timbuktu som back-up.

Efter sägen bilade Thomas Rusiak, Jonas “Nordhead” Nordelius och Saska ner till Malmö från Stockholm för att spela in låten med Timbuktu. Det är en utav dom få låtar på samlingsalbumet som gjordes helt utan DJ Sleepys inblandning. Låten fick sig en remix från Saska ganska kort inpå orginalet, och kom precis försent för att komma med på albumet. “Det är här var ju tiden innan Serato och CDJ-spelare, så alla låtar gjorde vi vinyl på, som jag sedan satte ihop till albumet” minns Sleepy.

Remixen hade singelpotential kände dom inblandade, och när det begav sig för singel nummer fyra från albumet, tycktes möjligheten för att sälja fler singlar minimal, vilket resulterade att remixlåten i fråga skickades till radio i form av en promosingel, för att ge albumet ytterliggare en push. Och om man sitter på Universal Promo CD “Våren 2001” har man också möjligheten av att hitta den där.

Och som tur för er finns även remixen tillgänglig här!

Thomas Rusiak & Timbuktu – All Respekt (Remix) (2001)
Remix av: Saska

Kolla in orginalet på DJ Sleepy – “Sound System Vol. 1” (2001)

2 thoughts on “Thomas Rusiak & Timbuktu – All Respekt (Remix)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s