Big City Life 2001

När det blev dags för en uppföljare till filmen Sökarna (1993) var det så även dags för en uppföljare till singeln från den första filmen, “Big City Life” med Rob N Raz DLC (där även Lutricia McNeal ingick).. och så blev det, i form av “Big City Life 2001” som var ett samarbete mellan Rob N Raz, DJ Mendez, ADL, Big fred och C. King. Singeln var tidigt ute, innan ens filmen fått premiär, som bekant blev filmen kraftigt försenad, och kom inte ut förrän 2006, direkt till DVD.

I slutet av 2000 började fimen hypas i media, och det skrevs om planeringen för filmen..

“Biopremiären är beräknad till mars eller april. Men redan några veckor tidigare dyker ”Big City Life 2001” upp på musikkanalerna. Precis som för sju år sedan är det Rob N Raz som står för låten. Den här gången är dock Lutricia McNeals sång utbytt mot DJ Mendez, ADL, Charlie King och Big Fred som rappar på svenska, engelska och spanska.”

Biopremiären blev aldrig av. Däremot släpptes singeln och glömdes bort ganska kvickt. Men den lever den kvar i Fredrik Strages bok Mikrofonkåt (2001), när han avslutade med kapitlet om Big Fred och hans medverkan under videoinspelningen av just denna singel, som ni kanske minns.

Här är finns singeln!

Rob N Raz feat. DJ Mendez, ADL, Big Fred & C. King – Big City Life 2001
(CDS, Stockholm Records 2001)

1. Big City Life 2001 (Radio Version)
Produced by: Rob N Raz

2. Big City Life 2001 (Extended Version)
Produced by: Rob N Raz

From the motion picture “Sökarna 2”.

Advertisements

One thought on “Big City Life 2001

  1. Jag undrar om du vet om det finns video tillgänglig någonstans. Vi (många från Hässelby), var med på inspelningen men såg aldrig någon video. Vore kul att se om det finns.

    Avisst och nu när jag ändå frågar. DeDe spelade in en video till en låt som hette My Crush. Det var kring 1992 och man ser massor av folk i videon. Folk som hängde i Kungsan på den tiden. Jag hade videon men den försvann. Man ser alla möjliga där, riktigt unga.

    Skrev min mail. Hojta om du vet. Peace.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s