Goldmine – Natural

Ungefär samtidigt som skivbolaget Roof Top / Pitch Control pushade Sherlock och Infinite Mass, var det även en grupp därtill, nämligen Goldmine från Göteborg. Bestående av medlemmerna Deeta, Q-Biq, E-Mil, Da Rdla, Serious och Pure släpptes det två album, “Cartwheels & Handsprings” samt “Cartwheels & Handsprings II”.

Under 1996 i Stockholm, på klubben Palladium (numera känd som Casino Cosmopol) var där en otroligt grym kväll det året med följande line-up: Butsa Rhymes, Rampage The Last Boy Scout, DJ Scratch, Absent Minded, Sherlock, Goldmine, Swing-A-Ling Sound System och DJ Sleepy. Tre av dessa akter från Roof Top / Pitch Control, och med en av Stockholms bästa hip-hop kvällar genom tiderna, spelade då Goldmine bland annat singeln “Natural” som blev en relativt välkänd låt.

Efter andra albumet 1997, som egentligen var en mer eller mindre uppdaterad version från det första albumet då dom innehåller en hel del av samma låtar, splittrades gruppen för att sedan gå vidare med egna projekt.. där då Serious aka Bloodshy är den mest välkända och produktiva av dom, som tillsammans med sin partner Avant producerar musik åt Britney Spears, Kylie Minogue, Madonna och många andra världsartister.. och är idag en av Sveriges största musikexporter.. Deetah släppte ett soloalbum, “Deadly Cha Cha” 1999 på det etablerade London Records.. men alla fortsätter mer eller mindre med musik än idag. Både i små och stora sammanhang.

På singeln “Natural” finns vi tre remixer, varav två stycken från Vladi C som även producerade titelspåret, och som bekant var med och gjorde Absent Minded projektet tillsammans med ADL. Ola Kjellman som co-producerat titelspåret tillsammans med Serious är en av Göteborgs mest etablerade DJs.. och Joakim Styrén som remixar det fjärde spåret är en av medlemmerna i Silent Dolphins och studiotekniker / musikproducent och har jobbat med många svenska namn, däribland A-Teens, Infinite Mass och Ro-Cee bland andra.

Här kan man lyssna på Natural singeln!

Goldmine – Natural
(CDS, Roof Top / Pitch Control 1996)

1. Natural (Radio Version)
Produced by: Daddy C
Co-produced by: Ola Kjellman & Serious

2. Natural (Mo Remix)
Remix by: Vladi C

3. Natural (Lésense Remix)
Remix by: Vladi C

4. Natural (Bubble Remix)
Remix by: Joakim Styrén

Låten “Natural” återfinns även på albumen “Cartwheels & Handsprings” och “Cartwheels & Handsprings II”.

One thought on “Goldmine – Natural

  1. En av killarna Onoura har proddat nåt spår med Frispråkarn. Riktigt fett annars ingen koll vad som händer med övrigt folk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s