Petter – Så Klart! (Remix á La France)

Efter USA är Frankrike världens största hip-hopmarknad sägs det. Det stora landet i södra Europa har en kolossal kärlek till hip-hop musik, och majoriteten av den består av deras inhemska scen, fransk hip-hop. En del svenska hip-hop artister har samarbetat med dom bästa därifrån, bland annat har Promoe gjort en låt med Leeroy (medlem i Explicit Samouraï och f.d. medlem i Saïan Supa Crew), Timbuktu & Chords med OFX, Loop Troop med Pyroman.. Men av dom första var Petter, som 1999 tillsammans med Faf Larage från Marseille (och brorsa till Shurik’n från gruppen IAM) gjorde en remix till hitsingeln “Så Klart!”. Faf Larage var en av dom stora namnen i Frankrike med ett gäng album och framgångar bakom sig. Idag, som med all annan musik, har fransk hip-hop vuxit ännu mer, men Faf Larage är fortfarande aktiv, och förra året han gav ut “Pas le Temps” som är den officiella singeln för maknadsföringen av Prison Break i Frankrike.

I alla fall, Faf Larage kom till Sverige, spelade in remixen med Petter och Eye N’I, och även en låt med Ken sägs det.. (?).. Detta ägde rum i samband med Petters turnépremiär för albumet “Bananrepubliken” i Uppsala i december 1999, där även Faf Larage kom förbi för att uppträda.

När media frågade Petter om samarbetet, löd det som följande “Jag sa till mitt management att fixa ett samarbete med en fransk rappare. Det var de som bevisade för mig att det går att rappa på sitt eget språk. De är patrioter och skiter i USA. Jag såg upp till dem. De inspirerade mig att byta från engelska till svenska.”.

Fransk hip-hop är jävligt bra, även om vi svenskar kanske inte alltid hänger med i deras texter, så finns där något som tilltalar oss.

Här kan du kan lyssna på den låten som skrvs om!

Petter m/ Faf Larage & Eye N’I – “Så Klart!” (Remix á La France) (2000)
Producerad av: Chrstian “Falcon” Falk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s