ADL Special!

På fredag den 30:e november klockan 18:00 är det dags för MTV Beat igen! Och denna fredag har det ryktats om att ingen mindre än ADL gästar programmet! Det är på tiden att ADL får lite utrymme där, och det har viskats om att några gamla musikvideos med mannen i fråga från back in the days har återfunnits i arkiven för att visas nu på fredag! Bland annat en video som nog inte setts på TV på 12 år sådär.. därför är det nu dags för lite ADL material att lyssna in sig på inför fredag!

Om vi går 16 år tillbaka i tiden, nämligen till 1991, så släpptes inte bara den erkända “That’s What I’m Here For” tolvan, men också låten “Dangerous”, ett samarbete mellan ADL och Pape Dee. Den gavs ut som singel tillsammans med Swing-A-Ling Sound System, och blev en ännu större hit när den hamnade på samlingsskivan Absolute Reggae 1 från samma år. Christian “Falcon” Falk producerade låten, och man hör Desmond Foster på bas samt körvokaler. Året efter när albumet Swing-A-Ling Sound System Vol. 1 gavs ut var givetvis “Dangerous” med där också. Klassisk låt som man kan lyssna på här!

ADL & Papa Dee – “Dangerous” (1991)
Produced by: Christian “Falcon” Falk

Som många av er förmodligen vet, så är ADL inte en ovanlig gäst på mångas diverse olika releaser. Däribland på Goldmines andra album “Cartwheels & Handsprings II” från 1997. På detta album fann man låten “Now To Infinity” där ADL och göteborgsrapparen Sublime PH gästar. Goldmine, också från Göteborg, som jobbat med bland annat Vladi C (Absent Minded) och andra musiker med ADL anknytning, får ihop låten på ett Bloodshy & Arnthor beat.

Dags för lite skolning för er som inte har koll, rapparen Serious i Goldmine kallar sig Bloodshy när det kommer till musikproduktion, och detta var en av dom tidigaste låtarna signerade just Bloodshy.. och Arnthor. Båda dessa musikproducenter har sedan dess jobbat med en mängd internationella artister (dock ej längre tillsammans).. Bloodshy står bakom hitsinglar med Britney Spears, Madonna, Kelis, Christina Milian, Kylie Minogue och Jennifer Lopez tillsammans med sin kollega Avant.

På låten hör man förutom vokaler från Serious, Deetah och ADL även som sagt Sublime PH, känd från Blao kollektivet. Och här finns låten för lyssning!

Goldmine feat. ADL & Sublime PH – “Now To Infinity” (1997)
Produced by: Bloodshy & Arnthor

För fyra år sedan, kom ett samlingsalbum från svenska klädmärket WE (idag känd som WESC) innehållandes mestadels hip-hop och r&b från deras så kallade “WE Activists”. Tanken var att ge ut ett album med WE aktivisterna (även om inte alla på plattan var det) och dom som var sponsrade, för att marknadsföra både artisterna och klädmärket. “The Usual Suspects” innehöll låtar från Skandinaviska artister som Loop Troop, Kaah, Awa Manneh, Outlandish, Diaz, Pauline, Timbuktu och givetvis ADL som själv varit en WE Activist i flera år. Även om inte alla låtar på skivan var “exclusives” så kunde man ändå hitta ett par stycken, däribland ADLs ADL producerade ADL låt “Leave Me Alone”. En låt med 100% ADL, och den kan höra på här!

ADL – “Leave Me Alone” (2003)
Produced by: ADL

Där har vi tre låtar att värma upp till MTV Beat på fredag! Och ännu en gång så kan vi alla komma överens om att ADL är Sveriges bästa all-round MC, i alla aspekter.

6 thoughts on “ADL Special!

  1. Fan vad fett!!! Jag undrar om en annan gammal ADL lat som spelades pa Hot97 pa nittiotalet som jag tror hette “The girls call me daddy”. Ge oss historien om den…

  2. Kul blogg, en del cd-only jag missat.

    En post om gruppen Sthlm vore kul, deras debuttolva måste vara en av de mest obskyra svenska releaserna. Aldrig sett nåt ex till salu. Både dom och Timbuk (Money Getterz) hade en del coola låtar i P3 Soul som aldrig (?) släpptes.

  3. Gruppen Sthlms tolva har setts begagnat en del.. och den kommer här i framtiden.. likaså Timbuktu låtarna.. även om dom inte släpptes så finns dom..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s