Retarderat Eleverade – 2 Lirare I Gemet

En av Sveriges mest produktiva MCs, Organism 12, har i snart 10 år släppt mångfaldiga tapes, tolvor, album, mix-CDs, MP3s, vunnit flertalet battles och ingått i diverse konstellationer som Mobbade Barn Med Automatvapen, Ungdomshälsan.. och Retarderat Eleverade, en grupp bestående av honom själv och mytomspunna Seron.

Seron, som många ansåg var en av landets mest lovande MCs, blev frälst i oktober 2000, och beslöt sig hastigt för att lägga ner sin musikkarriär efter att ha släppt en mängd tapes, tolvor och uppträtt med sina grupper MBMA och Retarderat Eleverade. Det blev otroligt mycket snack i diverse internet forum och hemsidor, men faktum består att Seron var en jävligt duktig MC, och framförallt en av dom som tillsammans med Organism 12 och andra i deras kretsar gick mot strömmen för att köra sin egen grej med våldsironi, humor, flerstaviga rim med mera.

I tidningen Gidappa! var båda två väldigt populära i redaktionen. Det skrevs hyllande recensioner för deras diverse releaser gång på gång, och i stort sett varje nummer nämndes dom.. vid ett tillfälle skrev redaktören Tony Ernst en recension för en låt, vilket var ganska ovanligt då det oftast var recensioner för tapes, tolvor och album, som dessutom var osläppt. Den fick högsta betyg i Gidappa! och hyllades som en av dom bästa svenska hip-hop låtarna någonsin. Enda problemet var att ingen kunde höra den, i och med att den var outgiven. Sedan dess har den dykt upp på internet i olika kvalitéer. Tills nu! Här finner ni låten, i dess bästa form (mixningen är vad det blev på den tiden) att lyssna på här!

Retarderat Eleverade – 2 Lirare I Gemet (2000)
Producerad av: DJ Large

4 thoughts on “Retarderat Eleverade – 2 Lirare I Gemet

  1. Om du har recensionen kan du inte lägga upp den, det är en av dom bisarraste texterna någonsin att publiceras i en hip hop-tidning tror jag. Katedraler av kukbankarbeats osv.

  2. det stämmer inte helt det du skriver. låten som recenserades och gavs högsta betyg var en låt med Seron & Glaciuz the icy producerad av DJ mbee och den är så vitt jag vet fortfarande outgiven. 2 lirare i gemet skrev tony ernst dock en artikel om i och med millenieskiftet då alla skribenter fick välja en låt från det förra seklet att skriva om. låten fanns dock utgiven som MP3 på streetzone innan den artikeln kom i tidningen tror jag.

  3. Det kan stämma.. däremot så skrev i vilket fall som helst Tony Ernst om låten i fråga. Och då hade den inte varit nedladdningsbar på streetzone.com (?) som för övrigt var i 128kpbs om jag inte minns fel. Han skrev också om Retarderat Eleverade & T.R – “Jag E Bra” i samma veva däromkring. Samma sak med den, outgiven hype dvs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s