Melinda Wrede – Relationsteorin

Medans Profilen uppträdde och spelade in runt om i Stockholm var hans syrra Melinda inte sen med att göra detsamma. Men vi tar det från början.. här är ett utdrag från Melinda Wredes biografi / pressrelease från 2001..

Det är open- mic-night på en källarlokal i Söder och ett gäng grabbar passar micken mellan sig. Alla som vill kan greppa micken, men det gäller att kunna sin sak, annars blir man avbruten och i värsta fall “dissad” och förlöjligad av de andra rapparna på stället. Då stegar en blond tjej in i ringen och man tänker att “hur ska denna väna uppenbarelse klara sig” men hon greppar micken och levererar en rimsalva som får hela stället att stanna upp. Texten är en lekfull diss mot grabbarna och en uppmaning till alla tjejer att ta för sig. När hon når slutet av låten gungar hela stället med och de hårda grabbarna vid micken bara ler. Den blonda tjejen heter Melinda Wrede och det framgår senare att låten hon framfört heter “Knäckt Av En Brud”.
Hennes starka röst och träffsäkra texter vann henne snart ett rykte inom hip-hop-Sverige. DJs ville ha med henne på sina mixtapes och självaste Latin Kings bjöd in henne att medverka på en samlingsplatta “Den Svenska Underjorden”som släpptes våren 2000. Därefter släppte hon en independentsingel, “Det Som..” på etiketten Street Level Records.

Debutalbumet “Famme Fatale” släpps den 19:e Mars och den första singeln “Relationsteorin” har redan blivit en hit. Ett av skivans starkaste teman är, lite oväntat i hip-hop sammanhang, kärlek och relationer. “Relationsteorin” producerad av Masse – lillbrorsa till Latin Kings, är en humoristisk attack mot omogna och egoistiska killar..

Och nu är det ju så att det finns ett gäng med musikvideos på bland annat YouTube, men som ni förmodligen märkt så fattas det en del. Därför bidrar nu Majestic Flow med Melinda Wredes “Relationsteorin” som ni kan se här:

Och singeln kan ni lyssna på här!

Melinda Wrede – Relationsteorin
(Promo CDS, Epic / Sony 2000)

1. Relationsteorin
Producerad av: Masse

2 thoughts on “Melinda Wrede – Relationsteorin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s