Petter – Det E Så Jag Känner

Nu på fredag släpps Wu-Tang Clans nya album, “8 Diagrams”, deras femte gemensamna album. När det kommer till det nya albumet, så sägs det att RZA har hållt hårt i spakarna för att styra projektet sin egen väg. Liksom han gjorde när RZA för sex år sedan påbörjade sitt projekt “The World According To RZA”, ett album där RZA spelade in låtar med hip-hop artister från världen över.
För Sveriges del föll det på Petter och Feven. Det ryktades om att RZA fick höra låtar med dåtidens elit som Ayo, Feven, Petter, Melinda Wrede, Ken, Timbuktu och Spotrunnaz bland andra.. om detta nu stämmer är oklart. I slutändan blev det i alla fall så att Petter och Feven fick representera Sverige.

Petter är ju inte direkt främmande för samarbeten med amerikaner.. förutom RZA, har Pete Rock, Louieville Sluggah, Fabolous och B.G. alla spelat in med honom. Våren 2001 spelade RZA och Petter in “Det E Så Jag Känner” i Stockholm, samt ett spår tillsammans med Feven och Diaz (från Norge), “On The Ground”. Feven körde på engelska, precis som hon gjorde när hon började 1991, och gjorde det tillika så på låten “Mesmerize”, som egentligen hette “Hostile” när Feven först berättade om den. Under albumets inspelning var tanken att den skulle ges ut på BMG 2001 / 2002 men efter diverese förseningar och strul gavs den ut våren 2003 på Virgin Records.

Här kan ni lyssna på “Det E Så Jag Känner”.

Petter – Det E Så Jag Känner (2003)
Producerad av : RZA

Och här kommer en liten onsdagsbonus:

Här finns “On The Ground”.

RZA feat. Petter, Feven & Diaz – On The Ground (2003)
Produced by: RZA

Samt “Mesmerize” som man kan höra här.

Feven – Mesmerize (2003)
Produced by: RZA

5 thoughts on “Petter – Det E Så Jag Känner

  1. Vet att det var någon tv-kanal som spelade in delar utav inspelningen av denna låt (tror det va ztv).
    Vore najs om (om nån har) kunde lägga upp inslaget på youtube eller något liknande!

  2. Jo, enligt RZA själv så gick han på skivbolagets (i detta fall BMG) rekommendationer. Men däremot så lyssnade dom (skivbolaget och RZAs folk) igenom dom artister som nämns ovan. I slutändan släppte inte BMG plattan iofs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s