ADL – His Story

Då var det 2008! Och för att fira det första inlägget på denna blogg, så krävs det något speciellt! För 10 år sedan, hände det mycket i hip-hop Sverige, Petter dök upp med sitt klassiska debutalbum, Growin Pains, Looptroop, Blues och Thomas Rusiak släppte tolvor, och givetvis kom då även Sidewalk Headliners samlingen.

Mitt i allt detta så skulle även DJ Sleepy ge ut ett mixtape samma år. Som inte blev av, inte helt ovanligt att våra DJs påbörjar mixtapeprojekt som läggs på hyllan, men DJ Sleepy var i alla fall på god väg och hade börjat samla in en del låtar, däribland några så kallade exclusives..

En av dom var “His Story” med ADL som Martin Jonsson från Blacknuss producerat. Och eftersom denna blogg du läser är uppkallad efter en Absent Minded låt, så bör det inte vara några konstigheter att årets första låt är just från Sveriges bästa MC. Dessutom är det en exklusiv låt ni aldrig hört förutom, och en jävligt fet sådan!

ADL går genom hela sin karriär från 1982 till 1998 på 5 minuter, och som DJ Sleepy själv säger “Den här låten är värd att inte glömmas bort då den har ett visst historiskt värde to teach the youth om hans legacy. Eller nåt. Bra är den vilket som!”.

Lyssna på låten här!

ADL – His Story (1998)
Produced by: Martin “Blacknuss” Jonsson

6 thoughts on “ADL – His Story

  1. Grymt! Nu väntar jag bara på att någon ska lyckas gräva fram en kopia på ADL’s bästa låt någonsin -Should I Stay Or Should I Go från 92./grass

  2. Thomas Rusiak släppte tolvan “Legends of The Fall” 1998, med b-sidan “Suckers” som förmodligen är mer känd än titelspåret. Finns nog att få tag på begagnat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s