Thomas Rusiak – Crash You

När Thomas Rusiak släppte sin största singel hitills, “Hiphopper” år 2000 (från albumet “Magic Villa”), tog den landet med storm. Men även utomlands fick den sig ett rejält flyt, och låten som var en alternativ version av Teddybears STHLMs låt “Punkrocker”, gavs ut i olika format, och den mest intressanta är nog maxi-singeln med fyra spår där låten “Crash You” finns med.

“Crash You” känns med sitt sound nära besläktad med “Hiphopper” och “Breakout”, den är hård, vilket märks på både Timbuktus och Eye N-Is röster som är lite slitna och råa.. detta beror på den pågående turné som ägde rum med trion (samt DJ Viet-Naam) under inspelningen av låten. I gamla Cosmos Studion (då belägen vid Götgatsbacken) spelades låten in med Thomas Rusiak, Timbuktu, Eye N-I och Sebroc. Konstigt nog minns varken Timbuktu eller Eye N-I varför den egentligen spelades in, men tanken var att den just skulle bli en b-sida vill Timbuktu minnas, som även än idag är mycket nöjd min sin insats på “Crash You”.Eye N-I däremot, minns knappt låten överhuvudtaget, vilket kan tyckas komiskt.. för inte så länge sedan hade Thomas Rusiak och Mange Schmidt en idé om att köra “Crash You” live på ett Mange Schmidt gig, och då vid dom två sistnämndas förfrågan till Eye N-I angående uppträdande av denna låt, uppstod då en aning förvirring då Eye N-I inte mindes att han spelat in låten.. då han inte hört den sedan 2000 när den spelades in. Än idag har Eye N-I svårt att förstå att det ens är han som är med på låten. “Har jag skrivit denna text? Är det där verkligen jag? Vad handlar den om egentligen?” ska Eye N-I ha frågat sina kollegor. Vilket Majestic Flow tycker är väldigt humoristiskt. Men i vilket fall som helst, är låten grym, och en stor favorit!

Låten finns även med som bonusspår på nyutgåvan av albumet “Magic Villa”.

Lyssna på Crash You här!

Thomas Rusiak – Crash You feat. Timbuktu & Eye N-I (2000)
Produced by: Thomas Rusiak
Co-produced by: Sebroc

3 thoughts on “Thomas Rusiak – Crash You

  1. Med tanke på Eye N-I så tänkte jag ta tillfället i akt och fråga om Majestic flow möjligtvis har reklam låten för Rekord-korv som Eye N-I spelade in som 14 åring?
    Om så är fallet skulle jag fan ge er nobelpriset för forskning inom ämnet filosofi!

  2. Åh, tack som fan för denna! Hittade den för riktigt länge sen, när jag var inne på Magic Villa.. sen tog jag dumt nog bort den! Grymt att äntligen hitta den igen! TACK!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s