Sherlock – Time Breathin’

En av dom mest legendariska grupperna inom Svensk hip-hop, Sherlock, som bestod av PeeWee, Infrared, Seb Rock och Speedknock från början (Infrared ersattes sedan av Thomas Rusiak), släppte sin första singel “Time Breathin'” redan 1995, två år innan debutalbumet “Made To Measure”. Seb Rock och Infrared (som redan då var känd som sidekick till Stakka Bo några år tidigare) producerade låten. Etiketten Roof Top hade vid samma tillfälle börjat ge ut singlar med Infinite Mass och 3 Ess och fått sig ett namn inom den svenska hip-hop scenen.

Singeln “Time Breathin'” kom dessvärre inte med på det då kommande klassiska albumet “Made To Measure”, på grund av att Infrared gick vidare och Thomas Rusiak kom med i gruppen. Dom två åren emellan första singeln och debutalbumet reflekterar PeeWee som en “utvecklingsprocess”. Det finns heller inga video till “Time Breathin'” vilket är synd, för det hade klart passat in i detta blogginlägg.

Förhoppningsvis har ni alla hört “Made To Measure”, och om ni har det måste ni göra det! I alla fall så får ni chansen att höra den första Sherlock singeln, som finns här!

“It’s a lifequest who’s strong and who’s the weakest, the strongest be the kid who did a bid and admitted his weakness.”

Sherlock – Time Breathin’
(CDS, Roof Top / Pitch Control 1995)

1. Time Breathin’ (Radio Version)
Produced by: Seb Rock & Infrared

2. Time Breathin’ (Slimumental Dub Version) feat. Slim
Produced by: Seb Rock & Infrared

3. Time Breathin’ (Extended Version)
Produced by: Seb Rock & Infrared

4 thoughts on “Sherlock – Time Breathin’

 1. Det här minns jag var riktigt bra =) Och jag minns också att djn var söt, vi satt tillsammans på någon efterfest i Malmö och käkade kanelbullar haha =) Men vad gör Sherlock idag? Ingenting? Jag har i varje fall mitt ex i skivhyllan.

 2. Om Majestic läser det här:

  Först och främst, tack för en grym blogg. Skitkul att läsa! Och du är min källa till många (för mig nu upptäckta) svenska hip hop-klassiker!

  jag undrar om Sherlocks Made To Measure finns att köpa någonstans? Har hittat en halvtaskig rip flyta runt på Internet, men skulle gärna vilja ha i bättre kvalité.. mp3 eller skiva, spelar ingen roll, men skulle vilja betala för mig. Detsamma gäller Rusiaks Legends of the fall, har letat som fan efter den. Är medveten om att detta kanske är ett slag i luften eller att det bara finns enstaka exemplar att få tag på genom nån Internet-sida, men man kan ju alltid hoppas.

  peace.

 3. Såå.. finns det någon möjlighet för en re-upload av Time Breathin’. Har inte hört den sen det begav sig, anno 95-96. Skulle vara mycket trevligt.

  Peace,
  O

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s