Chords & Scissors – Urinall Disses

Under det sena 90-talet, annordnades 4 Elements Hip-Hop Jam under några år på Mejeriet i Lund, där dom flesta inom svensk hip-hop som var aktiva på den tiden uppträdde. Alla från Petter, Spotrunnaz, Ayo, Timbuktu, Profilen, Melinda Wrede, Thomas Rusiak, Looptroop till yngre begåvningar som tex. Chords & Scissors. Dom sistnämnda började tillsammans som duon Co-Op, släppte ett tape, uppträdde en del runt om i Lund med omnejd. Inte så mycket senare hade dom bytt namn till Chords & Scissors, och gav ut en CD singel med låten “Make Way” och b-sidan Expect Wreck (som gästades av Akem).

Duon åkte upp till Stockholm för att uppträda och spela in med Redline Records inför deras samlingsalbum “Den Svenska Underjorden” till vilket dom gjorde låten “Ropes & Razors”. I samma veva spelade dom in “Riddap Mizzoney” (som den hette från början) med Masse som kom att vara en av dom låtar som kom med på deras EP “Urinall Disses”. Chords & Scissors tryckte själv up EPn, som gästades av Promoe & Supreme, med produktioner av Breakmecanix, Marcus Saxell, Proph och givetvis Masse. Den såldes i diverse butiker runt om i landet som sålde hip-hop vinyl, och på dom spelningar som Chords & Scissors gjorde på olika hip-hop jams och klubbar runt om i landet.

Efter denna EP, bar det av till bildningen av Down South Ballers tillsammans med T.R, Nicholas L och Marcus Saxell. Dom gjorde några låtar som bland annat kom med på Ordkrig samlingen och DJ Taro mixtapet “Ännu En Gång”. Down South Ballers ställde upp i Svenska Öppna: Rap-SM 2001 och kom tvåa efter Fattaru.

Medlemmerna gick vidare och satsade på respektive solokarriärer. Scissors gav ut enstaka låtar här och där för att sedan lägga musiken på hyllan. Chords fortsatte, gav ut ett gäng tolvor och ett hyllat album “The Garden Around The Mansion”, samt turnerade med Timbuktu och jobbade med sitt sidoprojekt, reggaegruppen Helt Off. Och i vår släpper Chords ett nytt soloalbum.

Men till dess, let’s go back.. till Urinal Disses EPn som man kan höra här!

Det roligaste med denna EP är förmodligen texten på baksidan av omslaget som lyder: “Du i Umeå som inte gav oss våra cash i somras, besta comez up widit owe getz delt wit!”.

Chords & Scissors – Urinall Disses
(Promo-CD, 2000)

1. Riddap Money
Produced by: Masse

2. Trash Covered feat. Promoe & Supreme
Produced by: Marcus Saxell

3. Urinall Dissing
Produced by: Moe of the Breakmecanix

4. Make Way
Produced by: Proph

6 thoughts on “Chords & Scissors – Urinall Disses

  1. C N S, Whaaat Urinal Dissing! Fan va schysst, nu slipper jag komma på hur man trycker in vinyl på mp3-spelaren!

  2. OMF TO THE FUCKING G. Tack som fan, har letat efter denna länge. Och tack för off the record tolvan oxå. En riktig klassiker!!! KÄRLEK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s