AFC och Allied Forces

Innan Organism 12, DJ Large och Afasi & Filthy började reppa Uppsala, hade Funk Squad med Thabo, Ramo och DJ A.K. vunnit tävlingen Zoom 95 på ZTV.. och med vinsten även fått sig ett kontrakt med Stockholm Records. En EP vid namn “Dedicated” spelades in men kom i skymundan och blev aldrig utgiven på grund av att orginalinspelningen enligt sägen tappades bort av skivbolaget. Ett namnbyte till Allied Forces kom till efter ett tag och demos spelades in, däribland tillsammans med DJ Large i Uppsala. En av dessa låtar, “Kärleksbarn” kom med på den svenska samlingen Ordkrig från 2001 vilket var första gången många av oss hörde Allied Forces på svenska. Under dessa sessions spelade Allied Forces in en mängd demos, där det varvades mellan svenska och engelska låtar.. däribland “Verbal Retaliation” som man kan lyssna på här!

Allied Forces – Verbal Retaliation
(Demo, 2000)

1. Verbal Retaliation
Produced by: DJ Large

Efter Ordkrig hoppade Allied Forces in som gäster på diverse album och remixer med bland andra Fjärde Världen och Ison & Fille. Snart nog kom Sureshot Records till och EPn “Laddish” gavs ut, samtidigt som duon bytte namn till AFC och ett förlagsavtal med Petters Alexis Publishing skrevs på. Året efter var AFC aktuella i Skandinavien med sina inhopp på Petters hitsingel “Repa Skivan”, “Plan B” med norska Tungtvann och danska L.O.C. samt “Upp Med Garden” med Fjärde Världen och Sam-E. Detta var även början till AFCs långa och fortfarande aktiva samarbete med Petters turnéer och konserter.

2006 släpptes AFCs debutalbum “Varje Dag E Löning” där dom tog med sig beats från First heat, Astma & Michel Rocwell och Filthy samt gästspel från Petter, Timbuktu, Ison&Fille, Medina, Mackan och Masayah. Mer samarbeten har följt sedan dess, senast med Petters låtar “Fresh” (som det även gjordes en video till) samt “3 År Tillbaks” från i höstas. Och turnérandet med Petter fortsätter.. och till nästa gång ni ser tvillingarna med Petter i din stad, ta och lyssna på “Laddish” remixen här!

AFC – Laddish (Remix) m/ Petter
(CD, Kingsize Magazine 2003)

1. Laddish (Remix) m/ Petter
Producerad av: Poppa Lars

One thought on “AFC och Allied Forces

  1. Jag har inte riktigt tycckt AFC gett oss så mycket förutom att jag gillar repa skivan, men det här va mer min stil. tyckte att de va tungt. ändrade bild på dem, plus att orginal namnet va tyngre! peace

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s