Buenos Adidas Del I

Förutom musik har tanken länge även varit att rota fram pressklipp, artiklar, flyers, annonser, fotografier, videos och annat som hör bloggen härtill. Det finns nämligen så mycket dokumenterat som idag är bortglömt eller försvunnet.. som den gode vännen och allvetaren DJ Sleepy nyligen sa till Majestic Flow angående ämnet, “det är ju som bekant alltid lätt att vara efterklok..”. Det finns ju dock en del kvar, och varför inte dela med sig av dessa gömmor, istället för att lämna dem till eftervärlden? Detta håller givetvis DJ Sleepy med om, och han fortsätter att återberätta anekdoter för oss på sin egen blogg.

En annan Natural Bond medlem vid namn Eye N’I, påminde häromdagen om tidningen Pop, som givetvis måste nämnas, där det i #8 finns med en flersidig artikel om svensk hip-hop, primärt från Stockholmsområdet. Eye N’I var själv med i detta nummer från 1994 (som ni kan se nedan), med sitt crew Roughnez Sound System. Likaså en mängd andra, varav många av dom har skrivits om tidigare här i Majestic Flow bloggen.
Tidningen Pop var tidigt ute med att dokumentera svensk hip-hop, och inte bara dåtidens stora artister som The Latin Kings, Just D eller Papa Dee, men även dom yngre och kommande talangerna som var på gång. Med några av Sveriges förmodligen största musikjournalister och skribenter genom tiderna fann man bland andra Andres Lokko, Fredrik Strage (författaren till boken Mikrofonkåt), Madelaine Levy, Kjell Häglund, Pietro Maglio, Jan Gradvall, Jonna Bergh, Per Bjurman, Henrik Schyffert, Linda Norrman-Skugge, Terry Ericsson och Anna Hellsten. Tidningen var formgiven av Lars Sundh som också formgav den senare tidningen Bibel, där flertalet av dom ovannämda även skrev för senare. I vilket fall som helst, så handlade Pop om musik, “100% Musik” var deras slogan, och vare sig man var inne på hip-hop, indie, rock, pop eller jazz så var tidningen Pop den enda svenska musiktidningen vid denna tid som var värd att köpa. Det var en jävligt bra tidning. Åren senare fick vi Gidappa!, följd av Quote Magazine och inte minst dagens kioskvältare Kingsize Magazine som håller fortet, i både Sverige och Norge.

Tillbaka till artikeln Buenos Adidas, här finner vi många artister som fortfarande är aktiva, samt en del som hoppat av tåget. Vi kan ju ta en titt på några av dom.. Doughnut$$ med Kitigai, (Ru) Siak, Snolly Gosta och Bleedz.. och DJ Quartz & Bubin tillsammans med Powah (som mailade idag berättade att han menar att klädstilen dom har på bilden stämmer överens med dagens hippaste ungdomar i Tokyo)..

4 thoughts on “Buenos Adidas Del I

  1. Var det inte Dj Quartz som dissade Looptroop & fick tillbaka med råge? (för övrigt tar Flars (haile flash) frilla priset)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s