Lifestress 1996

När Timbuktu medverkade tillsammans med Falcon & Sleepys på singeln “LIfestress” som skrivits tidigare om här på bloggen, så gjordes en del press i samband med detta. En av dess intervjuer från 1996 finns med i Pop #19, vilket är en av dom tidigare rikstäckande intervjuerna med Timbuktu, då 21 år gammal.Det bör dock tilläggas, att det blev varken ett Falcon & Sleepy album (som enligt skivbolaget och nedanstående annons från Lollipop Tidningen 1996, skulle heta “Featuring”), ej heller blev det någon musikvideo till “Lifestress”. Majestic Flow pratade med DJ Sleepy om detta fenomen:

“Att det var på tapeten att jag och Falkis skulle släppa en platta minns jag, men inte att det fanns en titel (Featuring?). Dom enda två låtar som gjordes helt färdigt var dom två singlarna men det spelades in en jävla massa skisser både instumentala och med vokaler. En del grejer dök i utvecklad form upp på Christians “Quel Bordel”.”.Timbuktu minns intervjun med entusiasm, däremot så tyckte han att bildrubriken var lite fånig. Samma år spelade Falcon & Sleepy tillsammans med Timbuktu och Josh & Abel (a.k.a. Chappee & Chess a.k.a. Lil’ Pro & Chess) på Lollipop festivalen i Stockholm.

Utdrag från Lollipop programmet: Hip-Hop producenten och gamle Imperiet-basisten Christian Falk har gjort ett album tillsammans med DJ Sleepy. Där medverkar de rimmande rackarungarna Josh och Abel som gick ut nian i Solna i våras. Malmörapparen Timbuk 2 vars debuttolva “Lifestress” är en klockren hit, greppar också mikrofonen. Kolla in dem live och smaka på den svenska hip-hopens framtid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s