Två Blåbär – Vill Inte

Bland dom mest mystiska och hemlighetsfulla grupper vi skådat under 90-talets Sverige, hittar vi Två Blåbär. 1996 gav duon ut ett album, “Du Är Inte Ensam..” på den då nystartade labeln Redline Records som vid tillfället hade Mega Records som bas. Även två singlar släpptes. Dessutom gjorde Två Blåbär en kort turné under sin tid, däribland konserter på Hultsfredsfestivalen ’95 samt Lollipopfestivalen ’95.

Så vem var dessa Två Blåbär? Det är nog inte många som vet. Däremot vet man att efter deras musikkarriär, började den ena medlemmen Mathias med webdesign och webutveckling (bland annat har han jobbat med tidiga versioner av Redline Records hemsida) , och den andre medlemmen, Micke blev svampexpert, och har således gett ut flertal svampböcker.

Här har vi till exempel Mickes bästa svampar:

1. Kungschampinjon
2. Stolt fjällskivling
3. Tallblodriska

Och en Två Blåbär annons från 1996 ser vi nedan (klicka för större format).Två Blåbär gjorde relativt säregen hip-hop musik, och var en av dom grupper man inte riktigt tycktes ha koll på. Sist vi hörde Två Blåbär, var 1997 när deras låt “Vill Inte” hamnade på Nattbuss 807 soundtracket, en film som hamnar i samma fack som Sökarna, 9 Millimeter, 30:e November, Vinterviken och Stockholmsnatt. Däremot var Nattbuss 807 ingen vidare till film enligt Majestic Flow. Men soundtracket var rätt kul, med artister som Absent Minded, One Eye Red, Två Blåbär, Happy Alright och Poetized. Gordon Cyrus / Breakin Bread var dessutom soundtrack producent.

Lyssna på “Vill Inte” här!

Två Blåbär – Vill Inte
Producerad av: Två Blåbär

Tagen från Nattbuss 807 Soundtrack.

4 thoughts on “Två Blåbär – Vill Inte

  1. Jag måste ge props åt dina gryma inlägg. Är uppvuxen i täby och här florerade det rykten om att Två Blåbär var samma personer som Apman och Nojja men det dementerades av dom personligen efter ett tag och jag kan inte höra någon likhet. Mycket intressant inlägg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s