The Latin Kings – Borta I Tankar

Då var det dags. Givetvis ska T.L.K. även reppas här på Majestic Flow, annars vore det ju otroligt konstigt. Vi börjar med “Borta I Tankar”, en klar favorit hos många.

När T.L.K. lämnade sitt första skivbolag Warner Music för att gå vidare till Mega Records, där dom fick ett erbjudande vilket innebar en rejäl budget som användes till att starta den egna etiketten Redline Records samt bygga en egen studio, började dom i samma veva spela in sitt andra album. Denna gång gjorde T.L.K. allt själva, med egen studio och etikett hade dom friheten att göra som dom ville. Fram kom ett mörkt album, som inte gick hem hos recensenterna och media (förutom Fredrik Strage och Mattias Alkberg från Bear Quartet som även skrev recensioner), men enligt dom flesta av oss är det den bästa skivan dom gjort. Och 1996 började man marknadsföra det kommande albumet “I Skuggan Av Betongen”, som gavs ut året därefter. Som till exempel annonsen nedan (klicka för större format). Första singeln “Borta I Tankar” gavs ut 1996, och är numera klassificerad som en klassiker. Nang Shubang hoppade in på låten och la ner den numera välkända sången på låten. Singeln kanske inte nådde ut till den breda massan som två år innan hade gått runt och nynnat på låtar från “Välkommern Till Förorten”, men för dom som såg T.L.K. som en grym hip-hop grupp, var låten stentung. Och vi som köpte den tyckte att T.L.K. hade hittat helt rätt sound.

På singeln hittar vi en radioversion av låten, samt en instrumental som kan vara kul att ha om man känner för att köra låten själv en fredagskväll med polarna. Eller själv hemma i sin lya. “Borta I Tankar” finns att lyssna på här!

The Latin Kings – Borta I Tankar
(CDS, Redline Records / Mega Records 1996)

1. Borta I Tankar (Radio)
Producerad av: The Latin Kings

2. Borta I Tankar (Instrumental)
Producerad av: The Latin Kings

One thought on “The Latin Kings – Borta I Tankar

  1. Länken funkar inte längre. Hade varit guld om du la upp den igen!
    Och gärna andra TLK-instrumentaler om du har.

    Tack!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s