Daddy Boastin – Stor Stark

Sedan 80-talet har Daddy Boastin figurerat i den svenska musikscenen, och är nog en av dom artister som fått mest uppmärksamhet på sina mängder med gästinhopp på skivor och turnéer. För den breda massan känner man nog igen Daddy Boastin från hans gästframträdanden på The Latin Kings klassiska låtar som “Kompisar Från Förr”, “Snubben Troode Han Var Cool” och “Blend Dom” samt Teddybears STHLMs låtar “Ahead of My Time” och “Lttle Stereo”.

Men innan dess kunde man höra Daddy Boastin sololåtar på tolvor och samlingsalbum med Swing-A-Ling Sound System under tidigt 90-tal.. och i samma veva som Gordon Cyrus producerade The Latin kings första album, kom Daddy Boastin att bli en av dom tidiga artisterna på Gordons label Breakin Bread. I Timebomb studion spelade Daddy Boastin in ett album, där den första singeln “Hela Da’n” gavs ut 1994. Året därefter kom singeln “Stor Stark” som fick mycket bra mottagande och spelades flitigt runt om i Sverige. Men albumet gavs aldrig ut.Sedan dess har, som många av er vet, Daddy Boastin gett ut ett soloalbum, “Efterlyst” med tillhörande singlar “Stress” och “Värsting”. Dom senaste åren har även Daddy Boastin varit med och kört med Trinity Sound System (se bild ovan), där han varit medlem sedan 1997, och som idag en av Sveriges största sound systems.

Singeln “Stor Stark” gästades av Daddy Boastins dotter och är producerad av Ski (läs mer om Timebomb här) och Des (Desmond Foster). På b-sidan hittar vi Boastins första singel på Breakin Bread, “Hela Da’n” Som ovan skrivet, gick “Stor Stark” enormt bra, och många av er som läser detta minns den säkerligen. Och detta med hot shots, tydligen är det en svensk uppfinning av Bosse Bergström som gjorde den 1987 i en svensk kaffedrinkstävling. Det blev snabbt en succe och var väldigt populär under sent 80-tal och tidigt 90-tal. Likören Galliano som används i drinken, ökade i försäljning med 750% på Systembolaget under de kommande sex åren.

Lyssna på “Stor Stark” och “Hela Da’n” genom att klicka på låttitlarna nedan.

Daddy Boastin – Stor Stark
(CDS, Breakin Bread / Sonet Grammofon 1995)

1. Stor Stark
Producerad av: Ski & Des

2. Hela Da’n
Producerad av: Ski & Des

One thought on “Daddy Boastin – Stor Stark

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s