In kommer Stekarn

In kommer Stekarn. Jonas Wikström. Storbonden som skördar artister, producenter, DJs och låtskrivare åt oss andra att konsumera.

Jonas, även kallad Tofsen, Chefen, Jonte, Wickan, 1/2 Pushing40 och Mäktigt i våra kretsar har under åren haft en djup inverkan på flertalet stora låtar, skivor och artister. Ta till exempel, Ken Ring som Jonas signade 1998 för att sedan ge ut debutalbumet “Vägen Tillbaka” och efterföljaren. Eller varför inte Sidewalk Headliners albumet som Jonas jobbade med tillsammans med Gutsav Fridlund, Flars och andra. Vi ska heller inte glömma hans peppsnack, rådgivande och aktiva bollplanksexpertis åt Petter, Ken Ring, Snook, Timbuktu och Looptroop Rockers för att nämna några få.

För att kunna förstå denna gigant bland giganter, denna magnat, som beviserligen är dynamisk, karismatisk och enormt kapabel på ett dussintal olika områden, har Majestic Flow pratat med några av dem Jonas skördar föt att kunna ge ett allmänt begrepp om vem Jonas Wikström är.


“En gentleman ut i fingerspetsarna, alltid optimistisk, har alltid ett klokt råd oavsett situation, man kan säja att han e som en blandning av Röda Nejlikan o Bill Clinton.”Timbuktu

“Driven och fokuserad men märkligt nog samtidigt lättsam och lekfull. En ödmjuk, positiv och nyfiken man trots sina oerhörda framgångar och många år i branschen. Utan Jonas så hade mitt liv varit kallare, tråkigare och helt utan långt hår. Min dotter är lycklig att få kalla honom gudfar och jag är stolt att få kalla honom min vän.” DJ Sleepy

“Förläggare Wikström är en betryggande fadersgestalt utan barn som man kan hitta i källaren på Berns och om hans trygghet, samt mentala styrka satt i håret så är sannerligen en direkt avbild av den bibliska legenden Samson.”Petter

“En glad prick som alltid ställer upp för sina vänner, allas våran egna Moder Theresa.”Powah (Universal Music)

“Tofsen är för svensk musik vad ett ålderdomshem är för gamlingar – alla hamnar oundvikligen där till slut. Och när det händer är det faktiskt jävligt skönt. Han är också den enda människa jag träffat som kan konsten att ta dina pengar och få dig att njuta medan han gör det. Geni!”Kihlen (Snook)

“Jag minns hur jag under en något stimmig natt i Oslo blev dubbad av Jonas till nån sorts hederstitel eller adel av något slag. Antagligen nån hemlig organisation av goodguys som alltid bjuder på stödjärn och lugnande ord.. Vem vet. Men hur som helst kändes det bra att bli uppskattad av någon vi alla uppskattar, trots att han för det mesta arbetar i skuggorn så att säga. Eller åtminstone i dunkel barmiljö. Salute Wikström when you see him!”Supreme (Looptroop Rockers)

“Jonas fattar hela grejen rakt av och han kommer gå till historien som den snällaste och ärligaste kille i min bok. Jag är ett skyldig han mitt liv. Men sätt upp håret när du är full för fan!!!!”Ken Ring

Men om man tar i beaktande omfattningen av vad han uppnår – i egenskap av förlagsdirektör, kreativ konsult, ständig backup, administratör och god vän – kan ingen sådan beskrivning vara riktigt fullständig. För hur kan man på ett blogginlägg förmedla en bild av en man, som har så stort inflytande och som berör så många så djupt? Icke desto mindre har denna koncisa överblick över Jonas Wikström sammanställts, med hans egna ord i åtanke: “Mäktigt.”

8 thoughts on “In kommer Stekarn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s