Big Fred – Sellout


Big Fred, idag kanske mer känd som Abu Hassan från Lilla Al-Fadji & Co, var en dom runt om i Stockholm på 90-talet som tillsammans med Ken, Magro och andra uppträdde med sitt crew Jurassic Unit (senare kända som Major League). När Ken åren senare gav ut sitt debutalbum, var Big Fred sidekick på konserter och gig runt om i Sverige, däribland den kända Vattenfestivalen spelningen 1999 tillsammans med DJ Taro.

Vi ska heller inte glömma den legendariska låten Riddarna Runt Runda Bordet, från Petters debutalbum där Big Fred gästar tillsammans med en hel drös andra MCs. Ej heller glömmer vi Fredrik Strages bok Mikrofonkåt, där första kapitlet på 13 sidor handlar om just Big Fred.

Liksom alla andra artister spelade Fredde in en hel del demos, däribland några låtar med producenten Saska. Sellout är en av dom, som även finns med på DJ Kojaks gamla mixtape A Kojak Moment. Själv berättar mannen i fråga att “den är fett gammal, den gjordes när man var en novis, hahaha!”. Och här finns den nu att lyssna på i sin bästa kvalité.

Big Fred – Sellout (2000)
Producerad av Saska.

Bonus:

En annan låt Big Fred gjorde tillsammans med Saska i samma veva var Kungen. Den användes dock aldrig till något då en annan låt, Get A Life, med Tjes Boogie och Jasper använde samma beat till Sleepys album. Kungen kan ni höra nedan, då det är så vi jobbar här.

Big Fred – Kungen (2000)
Producerad av Saska.

Samtidigt kör vi Get A Life också, så ni hänger med i vad som snackas om.

Tjes Boogie & Jasper of Tantra – Get A Life (2000)
Produced by Saska.

2 thoughts on “Big Fred – Sellout

  1. Kommer ihåg en annan gammal låt med Big Fred som släppte på Playahead eller något annat community och hette “Cash” om jag inte minn fel.
    Har den fortf. på någon gammal mp3-skiva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s