Klibbiga Toner

klibbiga_toner_2

Vår och sommar innebär en hel del reggae för dom flesta av oss. Konstig anledning egentligen, att man lyssnar på reggae som mest när det är varmt. I vilket fall som helst kan man enkelt göra kopplingar mellan svensk hip-hop och svensk reggae. Chords och Måns Asplund tillsammans med Timbuktu har gett ut två album med sitt reggaeband Helt Off till exempel.

Den första låten Helt Off spelade in var Klibbiga Toner, en cover på Ronny Åströms låt med samma namn. Låten är tagen från hans debutalbum Den Ensamma Människan som spelades in med stora delar av Peps Blodsband, den klassiska Blodsbandsbesättningen med Peps Persson, Brynn Settels, Rolf Alm, Göran Weihs och Bosse Skoglund.

Mest känd, eller minst okänd, är Ronny Åsträm nog för att ha skrivit musiken till Bamse. Han var även chef för ateljén på Hemmets Journals reklamavdelning. Båda hans album, Den Ensamma Människa och Hampadängor är att rekommendera för er som gillar Peps reggaeplattor. Även singeln Maskin Nr. 1 & 2 tillsammans med Peps är värd att höra.

klibbigatoner

Ronny Åström – Klibbiga Toner (1976)
Producerad av: Peps Persson

Helt Off – Klibbiga Toner (2004)
Producerad av: Helt Off

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s